Troyes

Pentru ca in sfarsit s-a incalzit afara si am scapat de ploaie (sper ca pentru o buna perioada de timp), ne-am hotarat sa mai vizitam si alte orasele apropiate. Primul dintre ele a fost Troyes, un orasel dragut, cu cladiri vechi, colorate, pe stil german.

Ne-am cumparat bilete de tren, online, si intr-o sambata la 7 dimineata am luat-o pe jos spre Gara de Est. Aveam tren in 45 de minute, asa ca a trebuit sa ne grabim putin; nu voiam sa ajungem nici prea devreme, pentru a petrece prea mult timp prin zona, cu toate lucrurile care se intampla in ultima vreme, dar ne doream sa apucam sa ne cumparam o cafea.

Am ajuns cu vreo 20 de minute inainte de plecarea trenului si, dupa ce ne-am informat de la ce linie trebuie luat, ne-am cumparat cafea si croissante. In fine, a venit trenul si ne-am dus la locurile noastre, care, desi credeam ca sunt unul langa altul, erau pe parti diferite ale culoarului, iar eu nimerisem chiar langa un domn care tot sforaia. Dupa vreo 30 de minute de mers, odata cu venirea controlorului, ne-am dat seama ca, de fapt, donul statea pe scaunul gresit si noi aveam, intr-adevar, locuri vecine. Ne-am mutat si restul drumului, vreo ora si jumatate, a fost chiar placut.

Am ajuns in gara orasului si m luat-o pe jos spre centru. Nu este mare, dar plimbarea prin centru ocupa o jumatate de zi. Ne-am facut poze cu cladirile colorate, in stil german, am dat o tura prin magazine (au destul de multe outlet-uri si sunt deschise in weekend), dar nu mi-am luat nimic. Am stat la o cafea apoi ne-am cumparat nite prajituri arabesti dintr-un targ (au fost foarte bune, dar extraordinar de dulci, iar noi, vazandu-le asa micute, ne-am luat cate doua). La pranz am mancat clatite sarate, cu carne, legume si branza.

In orasel sunt ceva muzee si o catedrala, dar noi am preferat sa vedem orasul si sa ne bucuram de atmosfera placuta, de primavara calda.

Publicitate