Delta Dunarii

Saptamana asta am mers pentru prima data in Delta Dunarii. Am ajuns foarte usor de la Tulcea pana la hotel, cu o barca rapida in aproximativ o ora. Hotelul era intr-un satuc mic, pe care l-am vizitat pe seara intr-o plimbare cu bicicleta inchriata de la fata locului si am prins si un apus absolut superb.

Ziua urmatoare am petrecut-o vizitand imprejurimile; cei de la hotel organizeaza tot feulul de excursii. Dimineata am mers cu o barca mai mare pe canale si am vazut pasarile, nuferii si restul vegetatiei. Am ajuns si la cateva lacuri, pline de pasari care nu pareau aproape deloc speriate de barca noastra. Pe canale apa este foarte lina si este atat de multa liniste; am intalnit din loc in loc barcute cu alti turisti sau cu pescari.

Dupa amiaza am plecat din nou pe canale, cu o barca micuta, spre padurea Letea. Desi pe canalul principal erau valuri care ne-au cam zgaltait putin, pe canalele micute apa era din nou aproape nemiscata si am putut sa ne relaxam s sa ne bucuram de peisaj. In plus, la intoarcere, in jur de ora 7 seara, am vazut o multime de specii de pasari, care nu aparusera de dimineata. De la barca pana la padure a ajuns cu caruta unor localnici, care ne-au povestit multe lucruri despre zona. Solul era nisipos si calutii mergeau incet. Am aflat ca padurea este protejata, de altfel era si inchisa, iar cheia nu o aveau decat padurarul si loclnicii care transportau turisti. Nu se vaneaza, nu se taie copacii, nu se fac gratare si nu se intra decat cu caruta, bicicleta sau pe jos. In unii ani mai ploiosi, cand Dunarea se umfla, padurea este inundata. De exemplu, in 2010 se ajungea la dunele de nisip cu barca prin padure (cred ca ar fi fost un peisaj minunat de vazut). Ne-au aratat lianele si vita de vie salbatica, ne-au povestit despre animalele din zona (caii salbatici, mistretii, sacalii – chiar am vazut si un adapost al unui mistret), dar nu am reusit sa vedem niciuna. Am vazut dunele de nisip (in aceaasta zona acum 7-8 mii de ani, era fundul Marii Negre). Au aparut si cativa tantari, dar nu am avut probleme pentru ca folosisem un spray anti-insecte si aveam in plus si o bratara speciala cumparat de la farmacie. Seara am mai vazut inca un apus frumos si am stat afara pana tarziu.

20170720_210107

In ceea ce priveste mancarea, am ales de fiecare data pestele si s-au dovedit a fi deciziile cele mai bune.

Mi-a placut mult, este o calatorie buna pentru a te relaxa si a vedea lucruri noi, peisaje frumoase, fauna… Este un loc ce trebuie vizitat macar o data in viata. Cu toate acestea, dupa parerea mea 3 zile sunt suficiente pentru a vedea cam tot. In afara de cele doua excursii pe care le-am facut noi, mai exista si o a treia la Sulina, pe care am lasat-o pe data urmatoare.

Publicitate