Luxembourg

Mir wëlle bleiwe wat mir sinn.

Desi mi-l imaginam diferit, ciudat cum nu am avut curozitatea sa vreoata sa caut poze, orasul m-a surprins in mod placut. Centru a l afacerilor, este un oras luxos, dar cu locuitori foarte calzi putin conservatori si cu mult bun gust, fara insa a epata. Peste tot, oamenii intrau in vorba unii cu altii, ca si cum ar fi fost vechi cunostinte. Nu am vazut, insa, foarte multi tineri sau copii. Chiar si noi am fost salutate la terasa de persoanele de langa noi, ni s-a urat pofta buna la pranz de catre niste trecatori etc. La inceput mi se paruse un pic ciudat, dar apoi mi-am dat seama ca fiind un orasel mic, in care n-am vazut vreun potential pericol pe strada (pare un oras foarte sigur), oamenii sunt mai deschisi si mai prietenosi.

Cum am ajuns, ne-am oprit la o cafenea si am inceput sa ne facem planul de vizita, cercetand pliantul primit de la centrul de informare turistica. Am dat o tura prin centrul istoric, pe la magazine si am mancat niste paste foarte bune la un restaurant al unei familii de italieni. Ne-am indreptat apoi spre cazemate, care sunt imense; mi-a placut sa ma plimb prin culoarele acelea. Am mai dat inca o tura prin restul orasului si ne-am oprit apoi sa mancam niste prajituri minunate.

Desi mi-a placut, probabil nu voi alege acest oras ca destinatie de vacanta; o zi-doua pentu a vizita si nu iti mai ramane decat sa-ti petreci noptile la Jimmy Choo.

IMG_3465-01   IMG_3767

20170408_154221

20170408_145117

 

Publicitate