Sweden

Anul acesta a fost prima data cand am vizitat Suedia. Am mers cu trenul in Göteborg si Malmø, care mi s-au parut pline de viata, animate.

 

GÖTEBORG

Este al doilea oras ca marime din Suedia, un oras in care mi-ar fi placut sa locuiesc sau sa petrec mai mult timp.

Am mers la parcul de distractii Liseberg, care iarna se transforma in targ de Craciun. Am mancat dulciuri minunate, am admirat decoratiuniile foarte reusite si ne-am dat in marea roata. Cel mai mult mi-au placut magazinele cu blanuri si tricotaje: manusi imblanite si caciuli groase, blanuri de ren si oaie, sosete de lana. Nu am rezistat si mi-am cumparat si eu o caciula.

Am vizitat fortareata orasului, din cartierul Haga, pana la care am urcat o gramada de trepte, dar privelistea a meritat.

De altfel, si de la etajul 7 al hotelului am avut o vedere frumoasa asupra orasului.

Cum am avut noroc de vreme buna, ne-am plimbat printr-un parc imens, mai degraba o mica padure, in care se afla si gradina zoologica a orasului si Muzeul de Stiinte ale Naturii.

Cartierele de locuinte sunt foarte frumoase si linistite, au multe locuri de vizitat si de iesit, o gramada de magazine.

 

MALMÖ

Al treilea oras ca marime din Suedia, la 20 de minute de mers cu trenul din Copenhaga, peste podul Øresund, a fost primul oras suedez pe care l-am vizitat.

In piata Stortorget era o manifestatie, asa ca am trecut mai departe, in centrul orasului si ne-am plimbat prin zona Lilla Torg, cu casele ei colorate.

Mi-au placut cladirile colorate, atmosfera linistita, pisicile de bronz si incaltamintea tot de bronz, expusa pe unul din poduri.

Am mers apoi spre Kungsparken, un parc imens, in care se afla si castelul Malmöhus. Fiind toamna, frunzele si colorate dadeau un aer vesel zonei. Ne-am simtit foarte bine aici.

Publicitate