Barcelona

Barcelona #miamor

Abia m-am intors din Barcelona, oras cu care am inceput acest blog, si, desi am stat mai putin decat prima data, parca m-am distrat mai mult si mi-am reamintit cat de mult mi-ar placea sa locuiesc aici. Voi vorbi curand si despre locurile minunate pe care le-am vizitat in nordul Spaniei, dar asta intr-un articol separat.

Ma uimeste si ma fascineaza atmosfera din oras; este incredibila, vesela, prietenoasa. Pare punctul de pe harta in care toate s-au intalnit: muntele cu marea, arta cu business-ul, arhitectura cu natura.

Diminetile linistite pe plaja, in care poti admira rasaritul si sa auzi doar sunetul valurilor. Agitatia orasului plin de viata, cu turisti care colinda magazinele si se plimba pe strazi in drumul spre diverse obiective turistice. Cafenelele, restaurantele si patiseriile care te imbie la fiecare pas cu preparate gustoase si proaspete. Arhitectura minunata din acest oras plin de arta si bulevardele care urca si coboara sau stradutele inguste si intortocheate din cartierul gotic. Parcurile pline de tineri si diversele locuri din care poti privi la apus panorama orasului si marea. Distractia din centrul vechi, care incepe o data cu lasarea serii – cand localnicii ies de la munca, turistii termina de vizitat ce si-au propus, iar diversi artisti ies in strada sa ii incante pe toti – si tine pana dimineata. Cumva, acest oras le are pe toate sau, cel putin, are absolut tot ce imi trebuie mie.

In fiecare zi poti face altceva, poti vedea ceva nou, te poti distra sau relaxa intr-un mod diferit. Este imens, sunt multe de explorat, ceea ce inseamna ca iti ia destul de mult sa-l cunosti si probabil este foarte greu sa te plictisesti. Imi aduc aminte ca am citit candva o fraza care mi-a ramas intiparita in memorie „…simte ca traieste doar atunci cand se afla pe marginea prapastiei” – imi este foarte usor sa ma plictisesc si sunt tot timpul in cautare de ceva nou, poate de aceea incerc sa calatoresc cat mai mult. Nu cred in fericirea aceea din comediile romantice si nici nu caut perfectiunea prezentata ca etalon pe retelele de socializare. Ma intereseaza adrenalina, aventura, tot ceea ce este inedit, ciudat si diferit; vreau sa vad complexitatea lumii, nu doar frumusetea ei, si sa simt entuziasm, frica, bucurie si nerabdare. Iar locul in care mi-ar placea sa ma intorc acasa ar fi cu siguranta Barcelona, orasul in care te simti cu adevarat liber si care ofera in egala masura agitatie si liniste.

  Processed with VSCO with q5 preset

Publicitate