Milano

In ultimul timp, de cate ori plec intr-o vacanta, am deja planificata urmatoarea calatorie. Parca nu-mi gasesc linistea daca nu am macar in plan altceva de vizitat. In ultimul timp sa calatoresti este foarte la indemana, un city break poate sa te coste mai putin decat un weekend in oras sau o iesire in tara. Fie ca plec doar ca sa schimb peisajul sau ca sa vad un loc nou, ca merg la un festival sa vad trupe care nu vin in tara mea sau doar ca sa petrec ceva timp intr-un loc nou cu o anumita persoana, intr-un city break reusesc sa ma deconectez, sa ma distrez si chiar sa-mi faci noi cunostinte. Desi obisnuiesc sa spun despre mine ca nu-s foarte sociabila, nu stiu cum de mereu intru in vorba cu persoane pe care nu le cunosc si ajungem sa ne imprietenim oarecum.

Anyway, calatoriile te fac sa evoluezi, schimba acolo inauntrul tau ceva, chiar daca nu iti dai seama exact pe moment. Vezi alte culturi, iti schimbi perspectiva, iti pui intrebari – esti mai open minded, mai deschis spre tot ce e nou, mai tolerant.

Ce este frumos atunci cand ma intorc intr-un loc in care am mai fost este ca deja stiu unde vreau sa merg, deja am locuri preferate in care sa mananc sau in care sa imi petrec timpul. Intr-un fel, me simt ca acasa.

Imi place sa ma plimb dimineata pe strazile linistite din Milano, sa stau la o cafea pe terasa in centru si sa urmaresc oamenii care se plimba relaxati prin oras; sa ma uit prin magazine si sa ma bucur de arhitectura frumoasa.

     

Publicitate