Paris, mon amour

M-am reintors in Paris, acest oras pe care il iubesc si cunosc atat de bine. De cand eram mica imi imaginam ca locuiesc pe Avenue de l’Opera sau pe Boulevard Saint-Germain, intr-un apartament luminos, cu balcon spre strada. Dar lucrurile pe care ni le imaginam nu reflecta intotdeauna realitatea, viata in Paris nu e chiar asa boema, apartamentele nu sunt atat de mari, oamenii nu sunt numai francezi eleganti, imbracati dupa ultima moda. Dar cladirile sunt minunate, oamenii sunt veseli pe malul Senei, iar soarele apune vara la ora 22:00, astfel incat intuneric se face abia pe la 22:45. Cafenelele sunt tot misto, balcoanele inca au flori, tarabele cu obiecte vintage inca sunt pe malul Senei, iar Parisul continua sa fie capitala modei.

Am prins vreme buna, a fost o singura torentiala scurta, care ne-a prins la Trocadero, la adapost. Am urcat in Turnul Eiffel, pana la ultimul etaj, pentru a doua oara. A fost 34 euro, am avut programare si nu am stat la nicio coada – privelistea e absolut superba si merita. Pentru prima data am am avut zborul pe aeroportul Beauvais, dar a fost oarecum ok; exista un shuttle intre aeroport si oras, care te lasa la Porte Maillot, langa metrou.

Hotelul nu o sa il recomand, pentru ca nu prea avea treaba cu ce era pe booking, dar macar a fost in centru si am avut un balcon din acela dragut.

Daca vreti mai multe detalii despre ce mai e de facut si vizitat, am un articol complet aici – Paris.

LRM_EXPORT_168784928927933_20190620_232524595.jpeg

Am mancat la Le Petit Medicis, langa Jardin de Luxembourg, o salata super buna, cu quinoa, mango, guacamole si rodie. Iar alta data, la Fuxia, in Marche Saint-Honore, niste paste extraordinare cu masline (am eliminat parmezanul de deasupra). Am mai mancat la Trocadero o clatita super buna, cu crema de castane si prin centru una cu caramel sarat.

Publicitate