Croatia

O să încep întâi cu lucrurile practice. Dacă vă gândiți să mergeți vara în Croația, sau cel puțin în August, luna concediilor, trebuie să știți că biletele de avion sunt cam scumpicele. Eu a trebuit să ajung pe aeroportul din Split, așa că singurele bilete decente până acolo, adică cu o singură escală scurtă în Viena, au costat peste 400 de euro. Dar pe acolo nu am cheltuit mai mult decât aș cheltui în mod normal cam în orice altă destinație, pentru mâncare, transport și vizitat. Foarte important, în multe locuri nu se acceptă decât plata cash (inclusiv la restaurant, la diverse caserii sau magazine).

flavia_pandora_croatia (14)

Din zonă am plecat pe mai multe insule, plaje și la un parc național-Krka, care e în top destinații. Un drum de aproximativ o oră cu bus-ul sau barca costă în jur de 100 coroane (asta înseamnă cam 65 lei), deci depinde de unde până unde vreți să ajungeți.

flavia_pandora_croatia (11)

Mâncarea și băutura nu sunt foarte scumpe, cam ca la noi în Mamaia, depinde, din nou, și ce vreți să mâncați. Ce mi-a plăcut este că au o groază de locuri din care îți poți cumpără chestii sănătoase-fresh-uri, restaurante vegane, cafenele cu lapte de soia etc. Mă rog, au și o groază de dulciuri, patiserii, junk food și mâncăruri normale și tradiționale de-ale lor, pește etc.

Recomandarea mea ar fi să vă luați cazare în Hvar. E o insulă foarte mare, stațiunea este super-animată, plin de tineri, de locuri drăguțe în care să mănânci sau să bei ceva, străduțe înguste și fotogenice, cu clădiri vechi de piatră și scări, petreceri seara pe plajă, și o cetate frumoasă la înălțime, iar de acolo puteți merge la tot felul de plaje pe insulă, puteți lua barca spre alte destinații sau vizita Stari Grad-ul.

LRM_EXPORT_85795658860978_20190819_103926088-01-01

flavia_pandora_croatia (17)

flavia_pandora_croatia (20)

flavia_pandora_croatia (5)

Plajele sunt cam cu pietre, dar apa e superbă – super clară și curată, de un albastru minunat și caldă. Iar apusurile sunt the best! Nu degeaba a fost aleasă această țară de către Jared Leto & co. pentru primul lor festival in Europa – Mars Island.

flavia_pandora_croatia (7)

flavia_pandora_croatia (8)

flavia_pandora_croatia (9)

Publicitate