Autumn ’19

Toamna asta a fost una atipică, cu excepția câtorva zile mai răcoroase sau cețoase, cele trei luni au fost mai degrabă un sfârșit de vara sau o primăvară târzie. Asta până ieri, când au început ploile, iar vântul aproape ne zboară de pe străzi.

Toamna îmi plac atât zilele calde în care plimb prin oraș îmbrăcată în outfit-uri noi, cat și cele în care ceață groasă acoperă orașul toată ziua, pentru liniștește super mult – mi se pare astea sunt zilele perfecte pentru activități înăuntru, iar atunci prefer citesc sau uit la documentare sau seriale. Îmi place beletristică, pentru îmi îmbogățește cu imagini și sentimente lumea interioară, singură pe care o pot controla, dar mereu voi citi cu plăcere orice informație nouă legată de neurochimie sau psihiatrie, orice carte cu acțiunea în timpul celui de-al doilea război mondial sau în timpul războiului rece, dar și biografiile starurilor rock.
„The purpose of a writer is to keep civilization from destroying itself” – a revenit sezonul cititului! Am terminat zilele asteaPăzitoarea tainei” de Kate Morton și „Cele patruzeci de legi ale iubirii” de Elif Shafak, pe care am primit-o de la prietenele mele de ziua mea, dar abia pe la începutul lui noiembrie am început-o. Înainte citisem „Vânătorii de zmeie”, scrisă de Khaled Hosseini, o carte frumoasă și emoționantă – spun asta eu, care nu sunt ușor de impresionat – deși au fost și câteva situații un pic exagerate, pentru efect. ȘiSplendida cetate a celor o mie de sori„, tot a lui. Iar pe lista de așteptare am „Toată lumina pe care nu o putem vedea”, de Anthony Doerr (varianta în spaniolă) și „Acolo unde femeile sunt regi” de Christie Watson. Oh, trebuie sosească prin Bookster șiPădurea norvegiană” a lui Murakami!
Anticipase cineva de Revelion anul asta nu va fi „the best”, dar nu am vrut cred. A fost într-adevăr puțin cam agitat pe alocuri, dar asta din cauză că am fost eu cam agitată și am pus presiune pe lucruri, dar pe final lucrurile s-au așezat. A fost un an bun! Deja începem intrăm în atmosfera magică a Crăciunului și abia aștept mi umplu livingul de decorațiuni, dau drumul la beculețe în toată casă, stau dimineață îmbrăcată în pijamale pufoase, beau ceai negru cald cu lapte de quinoa și mănânc ceva bun.
– Do you believe in God?
– I believe in an energy form, I’m not… I wouldn’t like to put a name to it.
– Do you indulge in any form of worship?
– Life. I love life very much, indeed!
(David Bowie, Interview 1973)
Mai jos va las vreo 15 idei de outfit-uri, preferatele mele din această toamnă.
Sper să vă inspire!
Publicitate