Florile de primavara

Primavara e anotimpul meu preferat. Desi la inceput de iarna ma bucura zilele cu ceata si prima ninsoare, ma entuziasmeaza decoratiunile si colindele inainte de Craciun, spre finalul anotimpului deja nu mai suport intunericul si frigul.

Nu cred ca exista sentiment mai placut decat cum te simti in prima zi senina, cu temperaturi de peste 15°C, cand in sfarsit e lumina pana dupa ora 18:00 si poti iesi in pantofi sport si cu geaca subtire. Primul apus in oras, cand afara e aerul acela caldut de primavara.

E minunat cand e plin de copaci infloriti, cand ai in casa lalele si zambile, cand in sfarsit poti sa lucrezi pe balcon/terasa.

In perioada asta de pandemie cred ca as fi innebunit, daca inainte nu as fi facut tot timpul toate lucrurile pe care mi le-am dorit. Am calatorit o gramada, am cunoscut tot felul de oameni, am mers la festivalurile de la noi si la concerte prin Europa, am incercat sa am mereu cate o experienta noua, de la sarit cu parasuta, la locuit in alta tara, de la craziness-ul din perioada facultatii, la restaurante cu stele Michelin.

Desi momentan mi-am pus mai multe planuri pe hold, inca nu m-am panicat ca trece viata pe langa mine, tocmai pentru ca pana inainte de pandemie n-am pierdut timpul. Am mai facut cate una alta si in perioada asta, am putut sa mananc mai sanatos, plus ca imi super place sa lucrez de acasa si sa nu mai fiu nevoita sa ma deplasez la birou. Curand va fi si mai bine, sper, odata cu vaccinul.

E important sa facem de toate, cat mai multe, dar neaparat la timpul lor – e tarziu sa recuperezi la 30-40 de ani ce n-ai facut la 20. Acorda atentie 100% lucrurilor care te intereseaza si 0% celor care nu-ti trezesc nicio emotie – traieste, experimenteaza, tunde-te, fa-ti culoarea aia de par nebuna, ia-ti rucsacul si du-te o saptamana pe munte, fa ce vrei sa faci oricand e posibil si cand ai ocazia, ca nu se stie ce aduce ziua de maine.

Publicitate