Barcelona mi amor

Am ajuns in Barcelona cand Spania intrase deja pe lista rosie din cauza cresterii cazurilor. Pentru ca Romania era, la acel moment, pe lista lor verde, in tara se putea intra doar in baza QR code-ului generat de pe site-ul ministerului spaniol. La intoarcerea in tara, cine avea adeverinta de vaccin sau cerificatul verde, intra fara probleme; cine nu, carantina doua saptamani.

Barcelona era mult mai putin aglomerata decat o stiam eu, ceea ce m-a bucurat. Masca nu era obligatorie in aer liber, doar recomandata, dar cam 70-80% din oameni purtau (majoritatea FFP2). Din cate stiu, nu se putea circula noaptea, intre 1 si 6 a.m., dar cam dormeam la orele alea. In rest, nu au fost alte restrictii.

Ne-am plimbat peste tot, am prins si doua zile cu cod portocaliu de caldura (asa ca pe la pranz mai veneam cate o ora pe la hotel sa dormim), dar in restul zilei era foarte placut. Barcelona ramane orasul meu preferat si sper sa locuiesc acolo intr-o zi.

Daca mergeti in Barcelona intr-un city break, cred ca aveti nevoie de macar 3-4 zile intregi ca sa vizitati principalele obiective, chiar mai mult ca sa aveti timp si sa intrati in mai multe obiective, dar sa va si relaxati si sa nu va grabiti.

ZIUA 1 (puteti sa o impartiti in 2 zile daca vreti sa intrati la toate obiectivele sau sa nu va grabiti): presupunand ca aveti cazarea undeva prin centru, sa zicem in zona Catedralei de Barcelona:

– puteti sa porniti treceti pe la Palatul Muzicii Catalane, spre Placa de Catalunya si apoi spre Casa Batllo si Casa Mila (La Pedrera) – ambele se viziteaza (vreo 30 euro biletul, dar ar fi vine sa va rezervati de dinainte, in caz ca vreti sa intrati).

– de aici, puteti sa o luati pe stradute, intai spre Sagrada Familia, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau si tot in sus spre Parcul Guell.

– de la Parcul Guell, merita sa mergeti la Bunkers del Carmel (e aproape chiar si pe jos) si sa prindeti acolo apusul. E un loc mai hipsteresc/boem, cu un super view. Daca sunteti cu masina, puteti sa mergeti mai sus, la Mirador d’Horta (aici e si un leagan foarte fotogenic).

– apoi o puteti lua in jos, spre mare/centru, sa treceti pe la Casa Vincens si pe bulevardul Carrer Gran de Gracia (si, in functie de timp si chef, pe strazile de pe langa)

ZIUA 2: dimineata merge sa va duceti sa vedeti rasaritul si sa mai stati putin la plaja.

– apoi puteti sa va plimbati prin Cartierul Gotic cu Rambla, Placa Reial si toate stradutele din jur, pline de de magazinase si locuri cu mancare bunasi cladiri vechi, Passeig de Colom

– puteti intra la Aquarium.

– la pranz puteti manca la restaurantele din Barcelonetta, iar dupa amiaza sa va duceti in Parc de la Ciutadella, Arcul de Triumf si sa va plimbati pe faleza.

ZIUA 3: dimineata puteti merge in Tibidabo, parcul de distractii de pe munte.

– dupa-amiaza mergeti in Placa d’Espagna, daca aveti noroc prindeti si fantanile care canta (Font Magica de Montjiuc) sau puteti urca la castel, sa va plimbati prin parcul din zona (Jardins del Mirador, Parc de Montjuic) sau sa va dati cu telefericul.

ZIUA 4: daca aveti timp, chef, mijloc de transport, puteti iesi din oras, la Abbey of Montserrat

– in a doua parte a zilei, puteti sa va plimbati pe stradutele preferate, din zonele preferate, sa stati la terasa sau pe plaja sau sa mai faceti cumparaturi sau ce va place voua.

In concluzie, daca mergeti pentru prima data si aveti de gand sa si intrati pe la toate obiectivele (neaparat bilete online), dar vreti sa aveti timp si de colindat pe strazi, si de plaja si de relaxare, as zice sa va luati spre o saptamana. Daca intrati doar la principalele obiective si va place sa mergeti mult pe jos, in vreo 4 zile cred ca va descurcati.

Publicitate