Valencia

Valencia e un oras foarte dragut, potrivit pentru un city break. Zborul dureaza vreo 3 ore si daca prindeti si un pret bun la avion, e tocmai bine pentru un weekend prelungit.

Noi am luat cazarea de pe Booking, intr-un apartament pe doua nivele, la 100m de plaja. Jos aveam dormitor, living open space cu bucatarie si doua bai, iar sus (unde am stat eu) dormitor cu baie si cu o zona de relaxare si, cel mai important, o terasa imensa cu view la mare si la rasarit. Tot apartamentul a costat ~500 euro pentru cele cateva zile, deci super ok.

Din pacate, eram cam departe de centru (la aproximativ 50 de minute de mers pe jos), dar am mers cu taxiul. Mai gasiti taxiuri si pe strada, de obicei din centru gaseam repede, dar de acasa comandam de pe aplicatie (ne-am instalat aplicatia Free Now). Era vreo 9 euro un drum.

Am mers la rasarit pe plaja (acolo chiar am dat de o fotografa care mi-a propus sa imi faca cateva poze) si de obicei serile dupa apus le petreceam tot pe plaja, pentru ca era un vibe super dragut. Multe cafenele, terase, lume pe plaja, mai ales ca apa era foarte calda tot timpul.

Ca obiective, e zona „Orasul artelor si stiintelor”, zona aceea foarte moderna, cu arhitectura interesanta, cu muzee, pasarela aceea, Oceanografic. Noi ne-am plimbat pe acolo si am intrat doar la Muzeul Stiintelor, 8 euro – la ultimul etaj neaparat sa ajungeti, fiindaca e o zona foarte interactiva si amuzanta, sunt tot felul de teste pe care poti sa le faci. Ce sa zic, eu am cam fost buna la toate.

Chiar de la aceasta zona, porneste un parc foarte lung si super dragut, care taie cumva centrul. Merge sa va plimbati un timp pe acolo.

Alt loc minunat, care trebuie vizitat, este Bioparcul. Este un spatiu foarte mare, cu animale care traiesc impreuna, iar speciile sunt despartite una de alta sau de oameni prin apa si garduri de lemn. Sunt in principal animale din Africa si s-au straduit sa creeze un mediu foarte asemanator cu habitatul lor natural. Pe langa faptul ca au un spatiu super mare in care sa stea, animalele sunt si foarte aproape de oameni, ai impresia ca poti sa le atingi; in una din zone chiar lemurii sunt liberi si umbla printre oameni. Intrarea a fost 27 euro, dar sincer, merita chiar mai mult. Mi-a placut mai mult decat la Loro Parque din Tenerife. Am facut mai multr filmulete decat poze, asa ca va las mai jos doar cateva imagini.

In rest, mai e de vizitat centrul orasului, inclusiv strazile randon din zona. E mai linistit decat Barcelona sau Sevilla, dar merita vazut. Si mancarea a fost buna, nu chiar la fel ca in Tenerife totusi. Am mancat si la un restaurant marocan (Marrakech) o mancare super.

Publicitate