Breakfast Ideas – Oat Meal

Se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Inca de mica am fost obisnuita sa mananc in aproximativ o ora de cand ma trezesc si doar de cateva ori mi s-a intamplat sa aman micul dejun sau sa sar peste el (ca idee, chiar daca ma trezesc la 3 a.m. ca sa plec undeva, mananc inainte sa ies pe usa).

Imi place un mic dejun care sa-mi tina de foame, putin dulce si destul de usor. Pentru ca am un stil alimentar plant based, cel mai des mananc ovaz cu lapte vegetal, care mi se pare cel mai versatil mic dejun, in sensul ca ii poti schimba gustul in functie de ce anume mai adaugi deasupra (mie imi place sa folosesc fructele de sezon). Mai jos sunt cateva moduri in care poate fi preparat.

 

OVAZ CU CACAO

Toate bolurile au ca baza lapte vegetal cald, in care las ovazul in jur de jumatate de ora. Adaug apoi celelate ingrediente dupa gust. Sunt o multime de sortimente de lapte vegetal, dar sunt atenta sa fie neindulcite si cat mai naturale (in general daca au o lista de ingrediente intinsa pe 3 randuri, e clar ca nu e foarte natural). Ovazul in iau din Carrefour, am gasit un tp de baby ovaz care imi place cel mai mult.

Aici am folosit lapte de migdale, cacao si scortisoara. Ca toping am pus o lingura de seminte de chia, zmeura si mix de nuci crude: nuci braziliene, alune de padure, caju si migdale. Am mai pus niste ciocolata neagra si cativa biscuiti cu ciocolata (pentru efect).

 

OVAZ CU SCORTISOARA SI CACAO

Am topit putina ciocolata neagra in laptele caldut si am decorat cu migdale si fructe (banane, capsune si afine).

 

OVAZ CU AVOCADO

Aici am blenduit jumatate de avocado cu jumatate de banana si laptele de caju, am adaugat un pic de sare si o lingurita de sirop de agave. Am pus deasupra seminte de canepa, capsune, zmeura si afine.

 

OVAZ CU UNT DE ARAHIDE SI FRUCTE

Aici am folosit lapte de soia, scortisoara si unt de arahide. De asemenea, acest unt ar trebui sa fie facut doar din arahide pasate (si eventual sare); deja nu mai este ok daca contine zahar si ulei hidrogenat.

Pe deasupra am pus un mix de seminte (floarea soarelui, susan, in), zmeura, afine, smochine si piersici.

 

OVAZ CU DOVLEAC COPT

Aici am blenduit laptele de migdale cu o bucata de dovleac copt, mix de fibre, scortisoara si vanilie. Am mai pus niste dovleac copt taiat deasupra. Poate fi indulcit cu ceva sirop de agave sau miere, dar mie mi s-a parut suficient de dulce de la dovleac.

 

OVAZ CU SPANAC

Aici am blenduit laptele cu o mana de spanac, o jumatate de banana si o lingura de mix de fibre, iar apoi amestecat cu o lingura de seminte de chia (fiind destul de consistent, nu am mai pus decat o lingura de ovaz). On top, am adaugat o lingura de seminte de canepa, nucu braziliene, migdale, smochine, zmeura si afine.

 

OVAZ CU VANILIE SI FRUCTE

Keep it simple – doar lapte cu ovaz, dovleac copt, afine si unt de arahide.

 

OVAZ CU BANANE SI UNT DE ARAHIDE

Aceasta este reteta basic –  am blenduit 3/4 dintr-o banana cu o lingurita de unt de arahide. Am mai pus deasupra o lingurita de unt, restul de banana si niste scortisoara.

 

OVAZ CU VANILIE, CIOCOLATA SI UNT DE ARAHIDE

Am adaugat in lapte o lingura de unt de nuci homemade (nuci braziliene, migdale si alune de padure prajie, bagate la mixer) si niste vanilie. am decorat cu capsune, zmeura si ciocolata neagra.

 

OVAZ CU BUDINCA DE CHIA, COCOS SI OREO

In acest bol am combinat 2/3 ovaz cu lapte de cocos si cacao cu 1/3 budinca de chia (facuta tot cu lapte de cocos si vanilie). Am pus banana, afine, fulgi de cocos si doar 2 biscuiti Oreo.

 

OVAZ CU CIOCOLATA SI COCOS

Aici am amestecat niste ciocolata neagra topita in laptele de cocos caldut si am pus deasupra fulgi de cocos si afine.