Spain

Am vizitat putin din frumoasa zona de nord a Spaniei si am vazut locuri care chiar m-au impresionat. Intotdeauna am preferat muntele in locul marii, datorita peisajelor superbe si diverse. Orice oras care are si munte este, din punctul meu de vedere, mai frumos – sa pot sa admir panorama orasului mi se pare foarte relaxant. Mi se pare ca devin mai creativa si ma simt bine cand privesc lumea de la inaltime, poate pentru ca acesta este si felul in care ma raportez la viata. La fel de mult imi place si acea parte din zi de dinaintea rasaritului, linistea si lumina racoroasa a diminetii, cand toata lumea inca doarme.

Revennd la Spania, am sa las mai jos cateva dintre pozele mele preferate.

ALQUEZAR

Satul traditional, cu cladiri din piatra, strazi inguste si intortocheate, a fost numit unul din cele mai frumoase sate spaniole. Situat pe panta unui munte, ofera o multime de view-uri spectaculoase, pe care mi-ar placea sa le pot admira in fiecare dimineata la cafea. E plin de turisti, majoritatea francezi si de tot felul de magazine cu bunatati.

Processed with VSCO with q9 preset

RUTA DE LAS PASARELAS

La baza satului alquezar este o renumita ruta, un traseu printre canioanele in zona. Dureaza aproximativ o ora si jumatate, sunt pasarele care trec pe deasupra apei, urcusuri si coborasuri, peisaje frumoase si cascade cu ape de un albastru-turcoise.

 

MIRADOR DEL RIO VERO

Tot in apropiere se afla Mirador del Rio Vero, un loc de unde poti privi mai bine canioanele si vulturii care survoleaza deasupra lor.

Si o cascada:

SANTUARIO DE TORRECIUDAD

Este sitat pe varf de munte, inconjurat de apa in nuanta aceea deosebita de turcoise si de alti munti impaduriti. In departare se vedeau chiar si crestele inzapezite ale Pirineilor. Un loc atat de linistit, in care nu se auzea nici macar vantul.

BARBASTRO

Este un orasel micut si cochet, in care am mancat cei mai buni biscuiti-fursecuri, de la o patiserie locala.

ZARAGOZA

Este un oras maricel si animat, cu multe magazine si o catedrala imensa, impresionanta, in piata centrala a orasului.

Publicitate